ZORG DE KEIZER ZORGDISCIPLINES MOGELIJKE PARTICIPANTEN CONTACT | ROUTE
Natuurlijk in balans
Orthomoleculaire therapeuten Zorg de Keizer
Ergotherapie
Fysiotherapie
Logopedie
Medisch fitness
Oefentherapie
Orthomoleculaire therapie
Osteopathie
Perfect bewegen
Podotherapie
Psychologie
Tandtechniek
Voedingscoach
Yoga
home > zorgdisciplines > orthomoleculairetherapie

Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie is erop gericht om de gezondheid te bevorderen of ziekteprocessen te herstellen. Orthomoleculaire therapie oftewel 'leefstijlgeneeskunde' gaat ervan uit dat er binnen de mens een wisselwerking is tussen alle organen en systemen in het lichaam en tussen de psychische, emotionele en sociale processen.   

Als de balans wordt verstoord kunnen er allerlei klachten ontstaan. De therapie is gebaseerd op het behandelen van de oorzaken van je gezondheidsklachten en heeft tot doel om de lichaamscellen (onze bouwstenen) te voorzien van optimale hoeveelheden vitamines, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen. Wij maken gebruik van verschillende leefstijlinterventies gericht op onder andere voeding, beweging, ontspanning en bioritme. Individueel advies is hierbij de sleutel naar succes omdat niemand hetzelfde is, zelfs met een gelijke diagnose!

Voor wie?
Orthomoleculaire therapie is een geschikte therapievorm voor een groot aantal ziektebeelden, zoals chronische ontstekingsziektes, darmklachten, allergische reacties, schildklierproblemen, vermoeidheidsziekten en gedragsstoornissen. Het kan echter ook goed toegepast worden bij gezond ouder worden, fitter voelen, zwangerschap, gewichtsbeheersing, leer- en sportprestatie verbetering.

Werkwijze
Een behandeltraject begint met een intakegesprek. We praten over je huidige klachten, wat je graag zou willen bereiken, je medische voorgeschiedenis en je eet- en leefstijl. We gaan samen op zoek naar het ontstaan van je klachten. Je krijgt informatie over hoe jouw lichaam werkt en waarom bepaalde klachten kunnen zijn ontstaan.

Het intakegesprek duurt ongeveer anderhalf uur. Aan het einde hiervan bespreken we wat op het eerste gezicht opvalt. We gaan kijken hoe je daarmee tot aan het vervolgconsult aan de slag kunt. Bijvoorbeeld door kleine veranderingen aan te brengen in je voeding en leefstijl.

Voorafgaand aan het vervolgconsult bestudeert je therapeut alle informatie die zij van je heeft gekregen en stelt zij een conceptbehandelplan op. Dit plan bespreken we tijdens het vervolgconsult. We kijken samen wat voor jou het beste zal werken. Welke adviezen uit het plan zijn voor jou al wel en welke (nog) niet haalbaar? Dat bespreken we en zij past het conceptplan daarop aan. Het plan moet namelijk jouw plan worden; een plan waarmee jij aan de slag kunt en wat past bij jouw leven op dat moment. De therapeut ondersteunt en begeleidt je in dit proces. Daarna kijken we samen wat er nodig is en wanneer en hoe vaak er behoefte is aan een consult.

Vergoedingen
BIOBALANS is aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG die door bijna 40 zorgverzekeraars wordt erkend. Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden een deel of zelfs de gehele behandeling. Voor de juiste gegevens kunt u het beste uw polis of zorgverzekeraar raadplegen.

Verder informatie
Op de website van www.biobalans.net vindt u meer informatie over de praktijk. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen.

BIOBALANS

Jessica Bekker
Anne Fransen

Keizersveld 9e
5803 AM Venray

Tel: 0478-700535
info@biobalans.net
Maak een afspraak
CONTACT
Interesse in een ruimte? Neem contact op.
Dit mailadres niet gebruiken voor contact
met uw specialist en/of voor uw afspraken.

info@zorgdekeizer.nl